0499 840 528

Hypotheek voor de ondernemer

Hypotheek voor ondernemer?

We merken regelmatig dat een hypotheek voor de ondernemer voor meer onzekerheid zorgt dan bij iemand die in loondienst werkt. Ondernemers zijn vaak onzeker over de hypotheekmogelijkheden omdat ze minder goed weten waar ze aan toe zijn als een hypotheek wordt aangevraagd. Dat is ook begrijpelijk want een hypotheekverstrekker toets of de maandlast van de hypotheek passend is bij het vast inkomen. Bij iemand in loondienst wordt dit vaste inkomen eenvoudiger vastgesteld dan iemand die zelfstandig ondernemer is.

Het is niet altijd even duidelijk hoe bij een ondernemer bepaald wordt wat het vaste inkomen is waar de hypotheekverstrekker mee gaat rekenen. Niet iedere bank hanteert hiervoor namelijk dezelfde uitgangspunten.

Hoe kun je als ondernemer meer duidelijkheid krijgen over de hypotheekmogelijkheden?

Met onze inkomensanalyse kunnen wij ondernemers al tijdens de oriënterende fase ondersteunen. Met deze inkomensanalyse krijg je namelijk al vooraf een inschatting van het zakelijk inkomen waar hypotheekverstrekkers mee rekenen. Zo weet je dus van tevoren beter of een hypotheek als ondernemer haalbaar is en bij welke hypotheekverstrekker er meer mogelijk is.

Meer weten over de inkomensanalyse voor ondernemers? Neem dan gerust contact met ons op.

 

inkomensanalyse voor ondernemers