0499 840 528

Hypotheek Meeverhuizen

De laatste maanden is de hypotheekrente behoorlijk gestegen. De verwachting is dat deze rente blijft stijgen. Daarmee neemt de vraag naar de mogelijkheden om de hypotheek te verhuizen toe. Ben je tevreden over de voorwaarden en rente van de huidige hypotheek? Ben je van plan om te verhuizen? Misschien is het dan verstandig om te kijken of de huidige hypotheek meeverhuisd kan worden naar de nieuwe woning.

Verhuisregeling of meeneemregeling.

Hypotheekverstrekkers hanteren verschillende benamingen voor de regeling om de huidige hypotheek mee te verhuizen naar een andere woning. Over het algemeen zijn de regels echter grotendeels hetzelfde. Je krijgt de mogelijkheid om de voorwaarden en rente van de huidige hypotheek mee te verhuizen naar een andere woning. Dat kan interessant zijn. Bijvoorbeeld als de hypotheekrente hoger is dan de rente die je betaald voor de huidige hypotheek.

Is meeverhuizen altijd mogelijk?

Helaas is het niet altijd mogelijk om de hypotheek mee te verhuizen naar een andere woning. Allereerst is het van belang om te onderzoeken of de huidige hypotheekverstrekker een verhuisregeling aanbiedt. En welke voorwaarden er gelden. Daarnaast zal er opnieuw gekeken moeten worden naar de hoogte van het inkomen en de waarde van de nieuw aan te kopen woning. Wanneer het inkomen niet toereikend is, dan kun je misschien niet de volledige hypotheek meeverhuizen. De waarde van de andere woning kan ook invloed hebben op het meeverhuizen. Wanneer je op dit moment bijvoorbeeld een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt en de waarde van de nieuwe woning is hoger, dan kun je misschien de huidige hypotheek niet op dezelfde voorwaarden meeverhuizen naar de nieuwe woning.

Wanneer de nieuwe hypotheek hoger is.

Is meeverhuizen van de hypotheek ook mogelijk als de nieuwe hypotheek hoger wordt dan de huidige hypotheek? Ja, dat is zeker mogelijk. Bij verhuizen zien we vaak dat de nieuwe hypotheek hoger is dan de lopende hypotheek. Wanneer een hypotheekverstrekker een verhuisregeling aanbiedt, dan geldt dat alleen voor de resterende hypotheekschuld. De verhoging van de hypotheek bij aankoop van een andere woning zal op de huidige, gebruikelijke voorwaarden (bijvoorbeeld een hogere hypotheekrente) afgesloten moeten worden.

Is meeverhuizen voor mij interessant?

Met de huidige stijgende hypotheekrente is het voor steeds meer mensen interessant om de hypotheek mee te verhuizen. Laat je door je adviseur goed informeren of het mogelijk is om de hypotheek te verhuizen en vergelijk meeverhuizen met het afsluiten van een volledig nieuwe hypotheek zodat je een duidelijke cijfermatige onderbouwing hebt van de mogelijkheden.

Meer informatie

In de tekst hierboven wordt dit onderwerp alleen beknopt aangehaald. Er is nog veel meer over te vertellen. Zeker als het over jouw specifieke situatie gaat. Neem daarom gerust contact met mij op om meer informatie te krijgen over dit onderwerp.